Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠZ

Abych byl upřímný, nejsem z Ukrajinského útoku na Belgorod příliš nadšený. Mám pocit, že právě tohle Putin potřebuje aby mohl rusákům nalhat, že Vlast je v ohrožení. Spíš to měli Ukrajinci nasypat na nějaké frontové cíle.

0 0
možnosti

Sporadické ukrajinské útoky na ruské území rozhodně nejsou předzvěstí nějakého masívního útoku Ukrajiny na Rusko. Spíše jde jen o psychologický moment (podobně jako spojenecké nálety na německá města za druhé světové války v době, kdy bylo Německo ještě silné). Rozhodně to není důvod, aby si mladí ruští branci mysleli, že jde Rusku "o kejhák".

0 0
možnosti
Foto

Ruští branci si nemají co myslet. Velení potřebuje záminku je povolat.

0 0
možnosti
Foto

Ač se vám to zdá jasné, použití dělostřelectva pro budoucí konflikty je minulostí. Tento konflikt se vymyká standardu posledních válek: získat leteckou převahu, zlikvidovat výrobní infrastrukturu a přísun zbraní a vojáků na frontu. Taktika nepočítá s kopáním zákopů jak v první světové válce. Spojenci dodali techniku pro vymazání letecké převahy, nedodali však zbraně pro útoky hluboko na území Ruska. Pokud je tam nějaký zásah, je to samodomo výroba Ukrajiny a má to své důvody- měkké cíle na území NATO, jen těch požárů, co letos bylo. Tak se celá válka soustředí na frontové linii a čeká se, kdo se dříve vyčerpá. Cíl spojenců je vnitřní kolaps Ruska, cíl Putina je vnitřní kolaps Ukrajiny.

1 1
možnosti
Foto

Jsem přesvědčený, že Ukrajina ví, co dělá.

1 1
možnosti
ZZ

Ano ví to, že zbytečně vysává ekonomiku EU, USA a NATO platí za to svými mrtvými lidmi.

Dluhy ovšem zůstanou a budou se muset dříve nebo později splatit, nebo kapitalizovat.

Ukrajina každým dnem přichází o další a další veškeré surovinové zdroje, takže těmi do budoucna už platit nebude moci. Takže veselá budoucnost ji nečeká !

0 0
možnosti
MK

Abyste mohl použít velké množství zbraní, musel byste k tomu mít i velké množství vojáků. A ti v Evropě nyní nejsou a já doufám, že ani nebudou potřeba.

1 1
možnosti
Foto

Takové Polsko počítá s tisícem moderních tanků. Málo?

0 1
možnosti
DR

Máte pravdu. Ona to taky žádná koncepce není. Spíše to připomíná předvolební žvanění politiků.

1 2
možnosti
JL

Pane Petre Břízo. Priklepl jsem plus za vasi analyzu. Je osobni, proto nebudu moc kriticky.

Jedno je jiste pro americkou mysl, ze je daleko od problemu sveta ktere je nutno resit vojensky. Vsak oni dobre vi, ze je nutne byt pripraven. Musite vzit minulost jako ukazku. Delano Roosevelt mel byt odvolan na popud nacelnika FBI jen proto, ze zbrojil v dobe neutrality, kdy nesmel. Po 7 prosinci plus jeden rok, USA byla s hospodarstvim na valecnem stavu a s moznosti produkovat toho tolik, ze to stacilo na obe strany valky a jeste neco navic. Osobne jsem po valce ocenil co by maly kluk ty veci z UNRRY.

Jednu otazku jste nakous a nedokazal jste na ni vecne odpoveded. Ma Evropa (NATO) defencivni plan??? Jak je to z CR v tomto planu? Ten pristup ke koupi F-35 je mala ukazka asi vetsiho planu, kdyz vsechy evropske zeme prechazeji na stejne stroje. To je pro mne utecha, znam moznosti techto letadel. Ve v

edni dny jsou nad nasim mesteckem a utesuji mne i moji manzelku.

Dobre ukazujete na ruske moznosti. To same je i u Ukrajiny. Zacinaji sami budovat (i s ceskou pomoci) ty lacinejsi zbrane a ve velkem mnozstvi. I prvni pouziti F-16 ukazuje, jak bude pristi rok vypadat.

Verim v osvobozeni ukrajnskeho uzemi. Co bude dal nemohu predvidat stejne jako vy. Preji vam dobry rok 2024. a tesim se na dalsi uvahy.

3 3
možnosti
ZZ

Důležité je především to, aby ekonomika válčících stran utáhla válečné náklady.

Ukrajina už není schopna tyto náklady vůbec řešit. Státy EU už také zjišťují, že už nemohou tak výrazně podporovat válčící Ukrajinu a samotné USA zjišťují, že podporovat válčící stranu, která nemá žádné vojenské úspěchy je kontraproduktivní - zejména pokud roste nespokojenost obyvatel s politickým i vojenským vedením země.

Začínají pomalu i nepokoje v samotné EU - nejen Maďarsko a Slovensko, ale už i Nizozemí, Německo, Francie ...... takže vaše víra v osvobození je jistě chvályhodná. Není ovšem vůbec jisté, kdo to nynější ukrajinské území, skutečně osvobodí. Zdá se, že Rusové mají nyní v rukách lepší karty.

3 0
možnosti
JR

J87a92n 26R77á97ž

31. 12. 2023 16:06

Generál Řehka ve svém tolik kritizovanému projevu řekl jednu pro nás zásadní větu: Jsme součástí vojenský nejsilnější aliance na světě a proto se Ruska bát nemusíme. Dodávám, NATO bude silné, bude-li mít stále technologickou převahu nad Ruskem. A zde mi chybí plán velení NATO, čím by měla každá členská země přispět k tomu, aby bylo NATO stále silné. Nejsem si jistý, zda pro relativně malou a chudou zemi s málo početnou a ještě k tomu špatně efektivními bojovými prostředky vybavenou armádou, byl hodně nepromyšlený nákup, po všech stránkách nesmírně drahých pár kusů F35 dobrou investicí,kterou jsme s ohledem na možný prostor budoucího bojiště daleko od České republiky, nějak přispěli k větší bojeschopnosti NATO.

3 0
možnosti
Foto

Co si budeme povídat, NATO, to jsou především USA. Takže co se na to podívat tak, že kdyby si Američané mysleli, že je těch pár stíhaček pro NATO nepodstatných a zbytečných , tak by nám je prostě neprodali a doporučili by nám nákup něčeho jiného?

2 8
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik