Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi to nechápete, ale příměr Ukrajiny ke vstupujícímu do klece medvěda (Ruska), tedy logicky rozsápaného po jeho vlastní iniciativě je velmi nemoudré, pokud chcete být deklarovaně nestranný.

0 0
možnosti
PB

P52e76t28r 93B98ř49í85z69a

22. 10. 2022 12:01

Já NEJSEM nestranný. Stojím za Ukrajinou. Obě strany sporu stojí za Ukrajinou. Jedna strana sporu pouze říká, že chyba je na straně Západu, i přesto, že stojí za Ukajinou v tom, že Ukrajina byla napadena neprávem.

Že byste to byl spíše vy, kdo to celé nepochopil? ;-)

0 0
možnosti

Vcelku nesmyslná tvrzení. Kdyby Rusku až tak vadilo rozšiřování NATO na východ, určitě by podniklo nějaké kroky kvůli pobaltským státům, které "vstúpily" už v roce 2004 a nic tak zásadního se kvůli tomu nedělo. Obavy z rozšiřování NATO na východ použilo Rusko v případě Ukrajiny jen jako pláštík pro své skutečné zájmy - mít pevninský přístup ke Krymu a získat východní oblasti Ukrajiny, bohaté na nerostné bohatství (věhlasný Donbas).

4 0
možnosti
PB

P61e40t32r 83B15ř78í94z83a

22. 10. 2022 12:06

V roce 2004 byl Putin relativně čerstvě prezidentem a Rusko bylo v jiném rozpoložení, než 2014. Jinak Ukrajina je přece jen mnohem větší moloch, než ty pobaltské státy.

To co říkáte je opět jen další teorie, kterou nelze vyvrátit, stejně jako jiné teorie. Lze argumentovat, například že Rusko opravdu nepotřebuje nerostné suroviny na Donbasu. Na to se dá říct zase další argument, jako třeba že Rusko se spíše bálo, že bude Ukrajina konkurovat. A na to se dá zase říct, že dokud Rusko nezaútočilo, tak Evropě ani nevadilo, že nyla na Rusku závislá. Takže Rusko se střelilo do vlastní nohy, toto mohlo snadno předvídat. A tak by se dalo pokračovat dál a dál ;-)

0 0
možnosti
Foto

Já si nemyslím, že měl Putin anektovat Krym (byť si k tomu příležitostně vytvořil referendum), ale jaxi to bylo Evropou přijato; pak přišly Minské dohody a - ani Ruská federace ani Ukrajina je neplnily.

A tady souhlasím s hodnocením autora = ruský medvěd byl vydrážděn.

No a za sebe - já jsem v 90. zažila "ukrajinskou svoloč". Pár desítek Ukrajinců sem přišlo za prací - vesměs stavební a pomocní dělníci; ovšem pár stovek Ukrajinců, kteří byli v tomtéž zdejším teritoriu, byli vyděrači mafiáni. Dokonce až tak, že vydírali vietnamskou komunitu prodejců = buď budeš prodávat námi dodané pašované cigarety, nebo ti rozflákáme prodejnu...

Chápu Ukrajince, kteří sem utíkají před válkou a soucítím s nimi. Ale setkala jsem se u lékařů i s těmi, kteří si sem přišli pro bezplatnou zdravotnickou péči, páč na Ukrajině by museli platit. (Dokonce v případě zubařů to pojali až tak, že po vyčerpání toho 5tisícového příspěvku - u zubaře - se zase vrátili na Ukrajinu; nebo pokračovali dál na Západ.)

Zkrátka já patřím k těm, kteří jsou pro pomoc Ukrajincům prchajícím před válkou, ale nejsem pro to, abychom Ukrajině dodávali zbraně. (Furt si myslím, že to je v podstatě občanská válka, do níž by žádná třetí strana neměla zasahovat. Něco jako když jsme se rozdělovali se Slovenskem = byl to náš problém. Kdybychom to nezvládli v "míru", komu by EU dodávala zbraně? ČR nebo SR?)

0 2
možnosti
Foto

Paní Křehotová já jsem zažil ruskou mafii, bulharskou mafii. Bulharská a Ukrajinská mafie byla ze strany Policie ČR zlikvidovaná, ale která je tu stále je tu ruská mafie Zažil jsem i dělníky z Ukrajiny byli mezi nimi lidi s vysokoiškolským vzděláním Byli užadně pracovití a lidé si ji najímali právě pro jejich pracovitost a skromnost. Zdravotní péči získá Ukrajinec až po obdržení víza po zjištění, že se skutečná jedná o osobu, která odešla z Ukrajiny z důvodu války.Společně s povolením k pobytu Ukrajinci obdrží i kopii smlouvy o pojištění. Pojištění nemusí platit, poté, co získají vízum za ně platby pojišťovně odvádí stát, a poté, co si najdou práci, za ně bude zdravotní pojištění platit zaměstnavatel. Pokud nemají vízum musí si zdravotní péči zaplatit. Prostě je vidět, že milujete jako správná soudružka imperiální Rusko. I kdby byla Ukrajina kdo ví jaká, tak to nemění na věci, že Rusko nemá právo napadnout jiný stát.

1 0
možnosti
EH

Proč člověk leze do medvědí klece? Aby medvěda ponížil. Ukázal, že už je naprosto krotký a dlouholetou drezúrou naučený k respektu.

Jenže medvěd není tak chytrý, aby člověka přechytračil. Má jenom své drápy a zuby a sílu.

Západ používá různorodé prostředky, jak si podmanit protivníky. Vojáci jsou až poslední řešení. Tudíž Putin se nemusel obávat útoku NATO, ale musel se obávat vlivu NATO na Ukrajinu a další sousedy.

Žádná velmoc včetně USA nemůže sedět a jenom reagovat na činy konkurentů. Putin se rovněž nechtěl nechat zahanbit a čekat, že dalším krokem bude rozpad RF.

Napadení Ukrajiny vidím jako důsledek soupeření jaderných světů o nadvládu a vliv na zbytek. To nic nemění na tom, kdo tady zabíjí lidi. Velmi špatné řešení ruských problémů, za které si vesměs mohou sami. Jenže medvěd má pouze zuby, drápy a sílu.

0 3
možnosti
Foto

To je zřejmě převzato z nějkého vládního ruského webu, protože to je demagogie a propaganda jak vyšitá.

1 0
možnosti
PB

P41e50t14r 27B68ř87í65z48a

20. 10. 2022 11:58

Ujišťuji vás, že není ;-) To je velmi zkratkovité tvrzení a zhruba stejně zde uvažuje většina komentujících. Jinak řečeno, to z nás jen mluví jen emoce. Každý, kdo ukáže prstem na Západ, toho odsoudíte předem. Když se však oprostíte od emocí, pak striktně logicky jsem nenapsal vůbec nic na podporu ruské agrese. Pouze jsem poukázal na možné chyby Západu a tvrdit, že Západ nikdy nechybuje, je nesmírně arogantní postoj. A pokud budete zavírat oči před chybami Západu, pak nejste o moc lepší než Rus, který zavírá oči před agresivní politikou Putina.

Spíše byste mohl říct, že to je úplně celé typický whatabutismus, který je irelevantní. To, že Západ udělal chyby, to ještě neopravňuje Putina k tomu, co udělal. Já s tím naprosto souhlasím! A až tady je skutečný předmět diskuse. My vlastně máme shodu v zásadních otázkách, nicméně zaslepenost obou stran brání v tom, aby se obě strany navzájem pochopily a uvědomily si, že se názory liší vlastně jen v nepodstatných detailech.

0 0
možnosti
Foto

Z názvu a perexu jsem měl pocit, že autor se snaží pochopit nepochopitelné, a po přečtení blogu jsem se v tom názoru utvrdil.

Ve škole se žáci učí dějepis nikoliv proto, aby se nabiflovali historická data, ale aby si ti chytřejší dokázali dát dvě a dvě dohromady a z historie se poučili. V roce 1938 jsme se stali vazaly ve své vlastní zemi, protože jeden šílenec tvrdil, že naše země patří jeho říši a nemá právo na suverenitu. Na rozdíl od Putina se tomu alespoň snažil dát punc legitimity podpisem Francie a UK na Mnichovské dohodě. Nikdo Adolfa nedráždil, naopak mu všichni ustupovali, a jak to nakonec dopadlo, to snad ví i repetenti.

Zůstaňme tedy u základní pravdy - Rusko nemá právo nařizovat cizímu suverénnímu státu, s kým smí kamarádit a s kým ne. A už vůbec nemělo sebemenší právo napadnout vojensky suverénní sousední stát, jehož hranice oficiálně několikrát uznalo - viz https://napravoumiru.afp.com/doc.afp.com.324M4NP.

Takže pravda skutečně není na obou stranách........

2 0
možnosti
PB

P36e61t95r 66B73ř80í57z57a

19. 10. 2022 23:33

Ad ta vaše základní pravda: já s oběma body souhlasím a taky o tom píšu. Nijak se to nevylučuje s tím, co říkám ve svém postu.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
PB

P26e74t89r 89B89ř44í49z93a

19. 10. 2022 23:34

Myslíte? Pak to vysvětlete panu Rodenovi, který zde v diskusi zase pro změnu tvrdí, že pravda neexistuje... ;-)

0 0
možnosti
Foto

J71i23ř78í 53K47i53n87d39l

19. 10. 2022 20:00

Post-sovětské země původně měly být neutrální zónou mezi NATO a Ruskem. Včetně nás. To rozhodl kdo ??? Každá země má právo vstoupit kam chce pokud ji přijmout. Nikdo nemá právo ji to zakazovat.

8 0
možnosti
Foto

Co Vám říká tzv. nárazníkové pásmo? To totiž byla realita. Do doby rozpadu ,,sajuzu".;-)

0 0
možnosti
MR

Zde je potřeba si uvědomit jiný fenomén který se zde neustále opakuje tím, jak se rodí generace za generací, to že musí si o všem vytvořit poznání a postupují podle určitého genetického programu jež pak vytváří aktuální fáze vnímání – filtrování existence. Jinak řečeno není to tak o dané věci, situaci, ale o tom, v jaké fázi a v jakém prostředí se formovala jeho osobnost a dnešní vědomí. Pokud se naučíme toto číst a inteligenci, tak to bude velmi významné posunutí člověka dopředu. Pravda tedy není nikde, ale je to o fázích a generacích kde kdo je a stabilních fází a vnímání reality je jen pár ... Navíc nemáme kontinuální vnímání reality. V této rovině pak Putin prošel několika fázemi. 1. fáze byla pozvání zahraničních manažerů a firem do Ruska, aby se pozvedl Ruský průmysl, to ale narazilo na místní byrokraty a chování lidí. Tedy plánovaný odkaz Putina, že zde zanechá vyspělé ekonomické Rusko padl na mentalitě lidí a chování federálních a místních úřadů. Zde se hojně pak zapojilo Německo, jež svoji energetickou politiku začalo orientovat na ekologické zdroje a tehdejší kancléř Schröder pak následně vstoupil do byznysu s plynem s Ruskem. Putin pak pochopil že takto může si Evropu skrze Německo, vlastně ovládnout. To byla fáze č. 2. Pak přišla fáze č. 3. a to vytváření heroického Ruska, jak co se týče minulosti, tak vojenské síly. To si pak v roce 2014 vyzkoušel na okupaci Krymu. Pak tu byla fáze 4. kde začal sypat písek do soukolí světa v době expanze IS. a rozpadu Sýrie, kde v OSN vetoval jedno řešení za druhým, a nakonec se přidal na stranu Sýrie, a navíc měl zájem oslabit Evropu skrze uprchlické vlny. Kancléřka Merkelová, sice každou chvíli jezdila do Moskvy řešit to či ono, tedy brzdit, ale Putin už dobře věděl že má Německo v hrsti. Mezi tím pak přišla fáze č. 5. a to ovládnutí nejnáchylnější části společnosti v Evropě skrze internet a přišel čas manipulací a vstupu do mediálních prostředků a výsledky vidíme kolem sebe.

0 0
možnosti
MR

Mezitím zde byly ještě ústavní kroky k prodloužení prezidentského mandátu a likvidace opozice... Pak je tu vytváření mediálního obrazu silného vůdce a k tomu věk kdy se vykreslují určité povahové rysy a je potřeba nechat po sobě určitý odkaz a obraz.

Pak přišla fáze č. 6. a to s odchodem kancléřky Merkelové a Putinovi vlastně v jeho dlouholetém úsilí a manévrování s omezením akčnosti Evropy, a zvláště Německa otevřela cesta, což bylo vidět už v období seskupováni vojenských sil v Bělorusku a následně jak byla vedeno vpadnutí do Ukrajiny, ale zde se přepočítal a díky prezidentu Zelenským následně hlasu Polska a Česka, se postupně Evropa probudila, ale Německo ... Naštěstí zde vstoupila Británie a tehdejší premiér Johnson.... Francie přešlapovala ... Zde jde o typickou cestu k vůdcovství což známe z celého světa ... Jen Rusko je jadernou velmocí ...

0 0
možnosti
Foto

Bylo, nebylo.

24. 08. 2022 18:24:18

Nepohádka, ba ani ne román. Jenom, ,,tak trošku“ politikum. Protože jen pohádky končívají tím, že zazvonil zvonec, a pohádky je konec. A všichni pak zas jedli, pili, hodovali, dobrou vůli spolu měli. Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791029

p.s.: nejen autorovo podobenství s medvědem je dosti mimo. Medvědi se připraví na zimu. A pak drží zimní spánek.

;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik