Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

piouyt

28. 12. 2011 2:00
Mozne,

protoze si pujci vic

0 0
možnosti
M

maxas

28. 12. 2011 1:16
Zajímavá je jedna vaše věta,

"limitujícím faktorem dalšího rozvoje je omezenost lidských možností a množství energie dopadající na zemský povch. Toto tvrzení je sice pravdivé, ale neúplné jako další limit je zejména omezenost fosilních zdrojů, tedy vlastně množství akumulované sluneční energie, a dále je tu populační exploze, poslední miliarda "přibyla" za necelých 15 let. Bohužel vaše další tvrzení, že lidé si žijí nejlépe v historii bude pravdivé už jen nedlouhý čas. Nacházíme se v období zlomu (vzato historicky) . Neschopnost nahradit fosilní zdroje ekonomicky stejným, nebo výhodnějším způsobem povede postupně ke kolapsu stávajících technologií zejména v potravinářství.  Svět se postupně začne propadat do bídy a nedostatku, umocněné to bude nárůstem populace. Současná finanční krize je jen maličkou předehrou očekávatelných hrozeb ukrytých v budoucnosti.

1 0
možnosti
MP

Vrah

28. 12. 2011 5:32
Re: Zajímavá je jedna vaše věta,

Myslíte si, že doba kamenná skončila vyčerpáním kamene a doba bronzová spotřebováním světových zásob bronzu? Stejně tak nevěřím, že lidstvo vyčerpá zásoby ropy a zemního plynu.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

28. 12. 2011 0:28
K čemu je dobrý ekonomický model

kde je suma všech majetků na světě vyjádřena nikoli ve směnné hodnotě (penězích), ale výškou dluhu? To jste všichni, co dokola omíláte mantry o nezadlužování skutečně tak nevzdělaní, že neznáte princip tvorby peněz? Pravidlo, kdy do oběhu jsou uváděny peníze s jednoduchým vzorcem,  Peníze=Dluh a splátka vyžadována dalším jednoduchým vzorcem Peníze=Dluh+Úrok. Jediné, co umožňuje stávajícímu systému jakž-takž fungovat je totiž jen odklad splátky do budoucna! A bankroty, zabavující reálný majetek, přičemž nesplacené peníze zůstávají v oběhu. Neoliberální trdla, zadlužení má exponenciální charakter a není to politická či ekonomická závislost, nýbrž matematická a ničím to neovlivníte, jedině změnou finančního systému a trvale obíhajícími penězi, kde se ekonomický růst projeví snížením cen zboží. K čemu je systém co denně vyprodukuje miliardy nových peněz, aby ve stejné době obdobný objem zničil?

2 0
možnosti
O

ouiwhjedoijwed

28. 12. 2011 0:52
Re: K čemu je dobrý ekonomický model

1. Penize bez uroku nemuzou fungovat - z duvodu, ze bohatstvi na zemi porad pribyva, protoze se lidskou cinnosti vytvari. Tudiz jedina logicka cesta je penize urocit, potazmo tisknout a devalvovat. Vice bohatstvi = vice penez, ale to neznamena, ze se zvysi dluh. Dluh neni primo umerny zvysovani hodnoty penez, i kdyz s tim souvisi.

Penize nemuzou byt kryte zlatem, jak nekteri negramoti tvrdi, protoze zlato neni jedina hodnota, ktera zvysuje bohatstvi, ktere lidi vytvari!

2. Problem nema jen dluznik, ale i ten kdo pujcil. Jestli ty pujcis nekomu, kdo ti penize neni schopen vratit, tak jsi o penize prisel ty sam. Tudiz je nesmysl strachovat se ty bohace, kteri sve penize pujcuji. Co vas to vsechny zere, ze si nekdo pujci z neni schopen splacet? Tak prijde o zastavu - no boze. A ze nekdo kdo pujcil nedokaze sve penize od dluznika ziskat zpet? Vzdyt je to riziko podnikani - no boze je tam toho, tak at zkrachuje. Co se jako stane? Nic, maximalne tak dostane lekci pro priste.

2 0
možnosti
L

lesicatko

28. 12. 2011 0:11
Neoliberalne mantry

Nejde o množtvo vyťaženej ropy ale o ropný zlom, nejde dokonca ani o ropu, ale neschopnosť rýchlo sa preorientovať na iný lacný zdroj energií namiesto fosílnej - tá lacná energia je pritom pilierom civilizacie - a nejde o dlhy ale prekombinovanú ekonomiku .http://blog.etrend.sk/robert-mistrik/2008/10/14/financna-kriza-je-o-nezvladnutej-zlozitosti/

.

A ešte - to, že doteraz vždy všetky problémy ľudstvo prežilo nie je argument. Keby to neprežilo, nezistíte to.Tak ako nezistíte vlastnú smrť, Ale vyvodzovať z toho, že všetko prežijete ? :)

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 12. 2011 10:20
Re: Neoliberalne mantry

Hlavní problém je že jiný levný zdroj energie lidstvo nezná. (tedy pokud nepřejdeme zcela na nukleární energii i v malých zdrojích)

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

28. 12. 2011 0:09
autor je životem nezkušený

nezaměstnaní, že si žíjí lepe,když se podpora a soc.dávky stále více osekávají a nezaměstnanost nejde dolů.min.mzda se už 4 roky nezvedla,takže si lidí za ní koupí mín než předtím.mzdy jdou nahoru jen velmi pomalu a nebo vůbec. vše se tradičně stále více zdražuje.takže si nechte autore ty propagandistické řeči o blahobytu.

0 0
možnosti
MP

Vrah

28. 12. 2011 0:15
Re: autor je životem nezkušený

Nezaměstnaní si rozhodně žijí lépe než před sto lety, takže si nechte ty propagandistické řeči. Tou „propagandou jste mi připomněl poručíka Duba:

   

»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»» „Tak si to tedy, ty pacholku, pamatuj!“ vážně a důstojně řekl poručík Dub, zastrkuje opět revolver; „abys věděl, že by se ti mohlo stát něco velice nepříjemného, kdybys pokračoval v těch svých propagandách.“

Poručík Dub odcházel, opakuje si: „Teď jsem mu to nejlépe řekl: v propagandách, ano, v propagandách!...“

Nežli Švejk vstoupí opět do svého vagónu, prochází se ještě chvíli a bručí k sobě: „Kam ho mám jenom zařadit`?“ A čím dále tím jasněji vybavuje se Švejkovi pojmenování tohoto druhu: poloprďoch. ««««««««««««««««

0 0
možnosti
M

modroslizák

28. 12. 2011 0:06
Co Vás to vůbec napadlo číst Bakalovy PR noviny?

To si neumíte zjistit, kdo těm jejich škrabálkům šéfuje?

4 0
možnosti
PB

petr.briza

28. 12. 2011 0:09
Re: Co Vás to vůbec napadlo číst Bakalovy PR noviny?

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik