Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

To je hrozné, viďte

Nechápu, proč si ty mladý zvolili toho generála. Chtěli ho, tak ho maj. Teď von už čeká na tu inaguraci, aby se jako stal tím prezidentem, a pak nastane nová totalita. Všeci na vsi to říkaj. Přece nekecaj!

Co na něm všichni maj? Komouš jeden. Teda vono za komunistů se žilo dobře. Chleba za pár korun, housky, rohlíky, paštika a kolik paneláků postavili, jeden vedle druhého. A všecko bylo. Stačilo frontu vystát a někomu něco podstrčit. Nějaké to všimné, chápete. A v televizi samé pěkné věci, co všecko budujeme, skoro jsme dohnali ty buržoazní kapitalisty. No a co dneska. Se podívejte na ty zprávy. Zemětřesení, válka, nemoci a teď ty balóny, no vždyť je to hrozné, co se to děje.

No ale ten Pavel, no to byl teda komunista a to je něco hrozného. Von byl teda rozvědčík. To se prokázalo a sám to přiznal, ne jako tady o panu Babišovi, kterej prý byl estébák, ale to není pravda, lháři prolhaní jedni. Von už patnáctkrát vyhrál soud, a voni furt budou lhát, že byl nějakej Bureš. Hlavně ta Česká televize, ta lže jak když tiskne, to ví přece každej. A Nova taky. A Prima. Co Prima, celý ten CNN a BBC a ty další. Všichni to jsou lháři. A ilumináti.

Já jsem si vsadila na Babiše, toho znám. Pak nevyhrál, ale za to můžou ty mladý, co ještě nemaj rozum. Pan Babiš na nás myslí a něco nám přihodí vždycky, když jsou nějaký ty volby. Co bych mu to tam nehodila, to bych byla nevděčná. Von je jeden z nás. Von má peníze, takže do politiky nešel, aby si nahrabal, jako všeci ostatní. Von to všecko dělá pro lidi, protože je takovej hodnej a skromnej. Úplně všecky své peníze dává samoživitelkám. A vůbec, celej státní rozpočet by nejraději rozdal, tak hodnej je. A Česko do války nezavleče. Kdyby byla válka, tak by tam nikoho neposlal. To je dobře, já nechápu, co mají všeci s tím NATO. Copak všichni chcou válčit? Já bych s Rusy byla zadobře. Co nám tak hrozného udělali?

Já koukala na video o Donbasu, a tak to všecko ukázali, jak to bylo. Voni jsou všeci Ukrajinci náckové, jeden vedle druhého. Nejdřív postavili pomníky Banderovi, a pak jeli střílet na chudáky utlačované Rusy na Donbas. Ti teda taky vzali svoje tanky, co měli v garážích, a bránili se. Putin nechtěl zasahovat, ale po osmi letech se rozhodl, že Ukrajinu denacifikuje. Jenže voni Ukrajinci jsou všichni nacisti, co měl teda dělat jinýho?

Von tam teda půl roku denacifikoval, a pak s překvapením zjistil, že ty oblasti se jako chtějí připojit k Rusku. No to dá rozum, my jsme to taky zjistili v 68' až když k nám přijeli s tankama, že chceme k Rusku. Nejdřív musíte lidi vysvobodit, abyste se jich zeptali, co vlastně chtějí. My jsme měli takový to pražský jaro, a to jako fakt ne, já Prahu fakt nemám ráda. Takže to bylo dobře. Ale Petr Pavel, ten je neměl co vítat, špión jeden.

Rozumíte, to nemůžete věřit všemu. Televize a média lžou, to musíte mít svoje zdroje. Já čtu novinky, co mi posílá kamarádka emailem, a taky čtu různé stránky. Nemůžu říct jaké, aby je nezakázali, ale pan Vrabel tam říkal, že vláda chce kupovat F-35, abychom je poslali bombardovat Ruskou federaci. A to je teda zpráva jako hrom! Jakto, že se o tom nemluví ve zprávách, že se tohle chystaj? Černochová jenom přiznala, že F-35 chtěj kupovat, ale to je ta paní, co lže i ve svým příjmení!

A taky Láďa našel nějaké dokumenty o tom, že ten novej prezident chtěl hned rok po anexi Krymu posílit jadernej arzenál, prej kvůli jadernýmu odstrašení. To je podle mě jasnej důkaz, že Pavel chtěl zaútočit na Rusko. Von fakt neví, co chce. Jednou je vítá a pracuje pro ně, pak je chce bombardovat, pak se kamarádí s Gerasimovem, a pak chce proti nim zase mobilizovat. Nedá se mu věřit ani ten nos mezi očima.

Já nechci válku. Nechci bejt na žádné straně. Žádný NATO, jedem sami za sebe. Když přijdou, tak přijdou. Však se podívejte na Ukrajinu. Ti se brání a jak to tam vypadá. Na Krymu se nebránili a jak se mají hezky. Mají nový most, rubl, ruskou televizi a ruské důchody, a to je skoro polovina našeho důchodu!

Teda my máme důchody furt špatný. Za to samozřejmě může Fialova vláda, a ještě je chce snižovat. Já teda nechápu proč. Voni říkaj, že prej bude důchodců dvakrát víc, ale mi se to nezdá. Když vláda nemá peníze, tak si je přece natiskne. A když se bavíme o té inflaci, tak za tu může taky Fiala. Podívejte na ty ceny potravin. Kostelecký uzeniny, Vodňanské kuře, Penam, Tatra, Olma, všecko zdražuje, to je hrůza.

Ale řeknu vám, chudák pan Babiš, po něm všichni jdou. Všichni na něj útočí. Přitom za všecko může ten hnus jeden fialovej, a na toho přitom nikdo neútočí. Je to Zelenského poskok, jel za ním až do Kyjeva, já jsem to viděla. A taky je to poskok USA. Všecko řídí USA, to byste měli vědět. Voni nejdřív počkali, než se postaví Nord Stream, a pak do odbouchli. Potom, co Rusové vypnuli plyn. Jo a taky posílali na Ukrajinu zbraně, hlavně po anexi Krymu, nechápu teda proč. Posílali jim samé moderní zbraně, voni chystali Ukrajinu k útoku na Rusko. Tady vidíte, že Rusko útočí v sebeobraně. Jen si představte, co kdyby se Ukrajinci najednou rozběhli s Javelinama proti Rusku? Putin přece musel preventivně bránit svůj Krym, svůj Donbas a další svoje území!

A my do toho musíme strkat nos. Podívejte, Fiala říká, že chce bránit jakousi svobodu a demokracii. Jak svobodu, když nám tady berou svobodu slova. Říkal to Láďa. Četli jste to, ty nové dokumenty o tom KRITu? Já teda ne, takže nevím, co tam je, ale prej nám chtěj zakazovat, co můžem říkat. Prej je to proti dezinformacím. Jakejm dezinformacím? Já všecko probírám s Máňou odvedle, a vždycky se shodnem, že to je pravda! Třeba že se chystá mobilizace. Voni jen čekaj na toho Pavla, než jako nastoupí, a pak začnou mobilizovat proti Rusku. Voni to tajej, ale nařídil to Zelenskyj, tak to musej udělat. Nebo Biden. Já nevím, to je jedno. Já nevím, jak to je, ale zní to hrozně, takže to musí bejt pravda.

Autor: Petr Bříza | čtvrtek 16.2.2023 1:46 | karma článku: 26,08 | přečteno: 733x
  • Další články autora

Petr Bříza

Obětní beránek

Jurečka se stal terčem aféry, která mi připadá naprosto absurdní. Podle mého názoru veřejnost zcela ztratila schopnost odlišit důležité problémy od těch okrajových.

17.1.2024 v 14:16 | Karma: 16,44 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Petr Bříza

Snad Ukrajina ví, co dělá

Ukrajina znásobila útoky za ruské hranice. Má na to samozřejmě veškeré morální právo, nicméně čistě pragmaticky to může vést k mnohem horšímu stavu, než ve kterém se nachází teď.

31.12.2023 v 14:04 | Karma: 24,87 | Přečteno: 830x | Diskuse| Společnost

Petr Bříza

Nejsem ani Čech, ani Evropan

Necítím se ani tak, ani tak. Narodil jsem se tu, ale to je úplně jedno. Nejsem hrdý na svůj původ. Měl bych být? Na co přesně? Copak Češi jsou nějaký světový unikát?

14.11.2023 v 16:02 | Karma: 9,06 | Přečteno: 581x | Diskuse| Společnost

Petr Bříza

Jak vyhrát debatu

Když se dva hádají, třetí se směje. Ale kdo je ten třetí? Přemýšlejte. Neměli bychom se všichni tak trochu chytit za nos? Tento článek nebude příjemný. A bude trochu vulgární.

8.11.2023 v 20:20 | Karma: 11,01 | Přečteno: 326x | Diskuse| Společnost

Petr Bříza

Petr Pavel už prezidentuje, to je drzost

Média se naplnila fotografiemi Petra Pavla na bezpečnostní konferenci v Mnichově. Co tam dělá? Inaugurace ještě nebyla. Jakým právem už jedná Petr Pavel ve jménu našich občanů? Co si to vůbec dovoluje, pracovat napřed?

17.2.2023 v 17:46 | Karma: 35,62 | Přečteno: 1470x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik